//

В Конго викрали трьох священиків

Троє священиків були викрадені на сході Демократичної Республіки Конго. Отці Жан-Пʼєр Ндулані, Едмонд Кісугу та Ансельм Васукунді належать до Конгрегації пасіоністів. Озброєні нападники викрали їх в пʼятницю ввечір з монастиря в Мбау, що розташований на території єпархії Бутембо-Бені. Поліція почала розшук. Припускається, що за викраденням стоїть одне із повстанських угрупувань з Уганди, яке все частіше вторгається на територію сусіднього Конго. Впродовж останніх місяців значно почастішали викрадення, в результаті чого місцеве населення живе у все більшому страху.


"Церква в шоці від того, що сталося", – зазначив місцевий єпископ-ординарій Палуку Сікули Мелхізедек. Він закликав поліцію, армію і сили безпеки застосувати конкретні дії для того, щоб якомога швидше звільнити викрадених священиків. Водночас він нагадав, що загальна відсутність безпеки в країні викликана зростаючою слабкістю законодавчих інститутів.


Підтвердженням цих слів є найсвіжіший звіт, опрацьований стабілізаційною місією ООН в Конго MONUSCO. З нього випливає, що на Сході країни діє аж 30 різного роду повстанських угрупувань. Проблему підсилює той факт, що серед них є також військові з Руанди та Уганди. "Суспільство Конго щоразу більше відчуває наслідки відсутності будь-якого авторитету і безсилля влади. Країною керує вулиця", – пише агенція "Fides", додаючи, що такий стан справ призводить до того, що в цій африканській країні вже багато років вирішує не закон, а той, хто на даний момент має більшу силу. Така ситуація явно не сприяє побудові миру і стабільності.


За матеріалами pl.radiovaticana.va