//

В Іспанії борються з голодом за допомогою доброчинних пожертв

В Іспанії триває кампанія боротьби з голодом у світі. Вона організована католицькою організацією Manos Unidas, тобто Зімкнені Руки вже 52-ий раз. Гаслом кампанії, метою якої є зниження дитячої смертності є слова: "Їхнє завтра – сьогодні." У всіх церквах Іспанії в неділю збирають кошти для здійснення цієї мети.
 

 

На цьогорічному плакаті зображена порожня тарілка - символ щоденної турботи великої кількості людей у всьому світі. Це також означає достаток продуктів харчування в розвинених країнах, який мають мати всі. Збоку, на тлі пустого пейзажу, стоїть дитина – самотня і беззахисна перед реальністю, в якій вона живе.

 

"Хочемо нагадати, що кожного дня вмирають тисячі дітей у віці до п'яти років з причин, які можна було б легко усунути", - говорить Миріям Гарсія Абріскета, керівник Manos Unidas. "Що більше ми зможемо скоротити масштаби бідності, хвороб та нестачі харчування, то більше сприятимемо скороченню дитячої смертності».
 

 

Маnос Unidas досягає своїх цілей низкою проектів, спрямованих на захист дітей, жінок, освіти, підготовки медичного персоналу та створення умов для гідного життя. Другим важливим елементом кампанії є заклик державних установ розвивати політику щодо захисту життя від зачаття до природної смерті, з правом на материнство, а також пошаною гідності дітей.

 

 

2009 року організація Маnос Unidas зібрала понад 55 млн. євро. Більше 77 відсотків з цієї суми надійшло від приватних доброчинців. 92 відсотки зібраних коштів були виділені на реалізацію проектів у всьому світі.
 

 

За матеріалами Radio Watykańskie