//

В Ірані судять 11 християн

В Ірані 11 християн судять за "порушення громадського порядку" (тобто участь в богослужіннях в домашніх церквах) і за "вживання алкоголю" (тобто вина євхаристії під час літургії), повідомляє "Christian Solidarity Worldwide".


За даними цієї організації, 11 християн попали під революційний трибунал в іранському місті Бандар-Анзалі 1 травня. Адвокат арештованих християн написав на їх захист, що вони брали участь в релігійних зібраннях і ні в чому не порушили закон шаріату або конституцію країни. А остання, як він нагадав, навпаки, захищає права християн і інших релігійних меншин.


Очікується, що суд винесе ухвалу в найближчих 10 днів.


Як стало відомо, всіх 11 християн вперше було арештовано 8 місяців тому і спочатку поміщені на 40 діб в одиночні камери в невідомому місці, після чого їх перевели у в'язницю міста Хамадан. За деякими даними, влада спочатку звинуватила християн в "спробі знищити Іран як ісламську державу" і вимагала за звільнення кожного з них суму в розмірі 116 тис. фунтів стерлінгів, оскільки їм стало відомо про зв'язок заарештованих з міжнародними християнськими організаціями.


За даними правозахисних організацій, троє з 11 християн були відпущені на свободу в кінці квітня, коли стало зрозуміло, що за їх звільнення ніхто не заплатить такої суми, проте з них до цих пір не були зняті звинувачення, і вони знову можуть виявитися за гратами.


У свою чергу, головний юрист "Christian Solidarity Worldwide" засудив тривалий арешт і звинувачення ні в чому не винних християн і закликав уряд Ірану негайно зняти з них всі звинувачення і забезпечити свободою і можливостями, які їм гарантує конституція країни.


Джерело: Православ'я. Ru