//

В Індонезії за 2011 р. вдвічі зросла кількість випадків дискримінації щодо християн

В Індонезії у 2011 р. зафіксовано майже удвічі більше випадків дискримінації та насильства щодо християн, ніж у попередньому році, відзначає портал EANN.de з посиланням на «Союз індонезійських протестантських Церков».

 

Торік правозахисники зафіксували 54 антихристиянських випадки, що на 24 більше, аніж у 2010 р. Основну частину правопорушень складають закриття церков і заборона на будівництво храмів.

 

Інша статистика відзначає збільшення нетерпимості до релігійних меншин в цілому. Працівники PGI повідомляють про 276 випадків дискримінації за релігійною ознакою. У 2010 р. зафіксовано 198 випадків.

 

Осередком ісламського екстремізму в країні є Західна Ява. У 1950-ті роки в цьому регіоні активно діяла ісламістська секта «Darul Islam». На даний час групи, які  відкололися від неї, ведуть боротьбу проти уряду і релігійних меншин в різних частинах Індонезії. У Західній Яві проживає близько 520 тис. християн. У 2011 р. тут зафіксовано 160 випадків дискримінації щодо релігійних меншин.

 

Представник Wahid Institute в Джакарті стверджує, що надалі ситуація погіршиться, якщо влада буде продовжувати ігнорувати загрози ісламського екстремізму. Минулого року в Індонезії запропоновані або вступили в силу 36 законів і норм, які забороняють релігійні практики тільки через те, що вони відмінні від ісламу.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru