//

В Індії Великий Тиждень і Великодні Свята були затьмарені нападами на християн

Для індійських християн Пасха цього року не була спокійною, повідомляє zenit із посиланням на Catholic Secular Forum (CSF). Випадки насильства були помічені в штатах Мадья Прадеш, Махарашта і Керала.

 

У Мегхнагаре (Мадья Прадеш), в центральній Індії, в Велику П'ятницю екстремісти напали на протестантського пастора Рамеша Девда. Його жорстоко побили і залишили лежати без свідомості.

 

У Махараштра, на сході Індії, індуїсти-радикали вторглися на зібрання протестантської спільноти, перервавши святкування Великого Четверга і Пасхи. Пізніше поліція заарештувала шістьох  християн, звинувативши їх  в «недозволеному прозелітизмі».

 

У Кералі (південна Індія), штаті, де проживає багато християн і напади на віруючих відбуваються не дуже часто, солдати екстремістської індуської організації «Rashtriya Swayamsevak Sangh» (RSS) жорстоко побили групу християн, які роздавали Біблію на вулиці.

 

Організація «Catholic Secular Forum» оголосила про початок кампанії із захисту прав людини і релігійних меншин. Форум шукає християн, готових перетворитися на «антени» організації у всіх індійських штатах, з тим щоб сигналізувати про порушення права на свободу віросповідання.

 

Джерело: www.sedmitza.ru