//

В Індії триває переслідування християн

Як повідомило інформаційне агентство Fides, християнські громади Індії стурбовані тим, що в країні продовжуються гоніння християн. Кілька днів тому представники індуїстських радикальних угрупувань пошкодили храм в Карнатака, а також перешкодили молитві в Мідіяні; в Андгра поліція заарештувала сім християн, а в містечку Уттар протестантського пастиря, на підставі звинувачень в прозелітизмі.

 

Світова рада індійських християн (екуменічна організація, що стежить за релігійною ситуацією в країні) повідомила, що у 2011 році в Індії сталося близько 55 випадків насильства щодо християн. Крім того, були зареєстровані сотні епізодів залякувань, погроз, пошкоджень будівель і місць культу.

 

У звіті Держдепартаменту США про релігійну свободу в світі, теж знаходяться критичні зауваження до релігійної ситуації в Індії. З цієї причини індійські католицькі єпископи видали послання, в якому зазначили, що «підтримують прийняття в країні законодавчих заходів з метою захисту етнічних та релігійних меншин». Архиєпископ Нью Делі, Вінсент Канчесао, в інтерв’ю Fides звернув увагу на нещодавній факт неприйняття парламентом закону про захист релігійних меншин. Ієрарх розповів, що багато політичних партій вбачають в цьому законі небезпеку для індуської більшості країни.

 

За матеріалами: Ватиканскае Радыё