//

В Індії, незважаючи на переслідування, зростає кількість християн

Незважаючи на труднощі місіонерської діяльності в Індії, пов'язані з переслідуваннями з боку радикальних індуїстських угрупувань і протидією законодавства, в країні стійко росте кількість жителів, які приймають Християнство, пише zenit.org.
 

Індія на сьогодні є однією з країн з найвищим зростанням християнського населення. Відсоток християн у східних штатах країни значно вищий, ніж в усіх інших. У середньому по країні налічується 1,8% християн - за статистикою католиків. Статистика протестантів виглядає ще оптимістичніше – 2,34%.
 

 

Високий відсоток місцевих жителів, що сповідують католицизм, можна відзначити у штаті Керала: 30% від загальної кількості населення (55 млн. осіб). Статистика 2001 р. говорила лише про 19 % католиків серед жителів Керали.
 

 

Протестантизм набув у деяких штатах Індії дуже широкого поширення. Наприклад, близько 90% жителів Нагаланду, 70% населення Мегагавкоту вважають себе християнами. Протестантська Національна рада церков Індії називає країну у числі світових лідерів за кількістю церков у перерахунку на тисячу осіб християнського населення.
 

 

Проте, зустрічаються і менш оптимістичні повідомлення. Протестантські місіонери помічають, що, незважаючи на велику кількість християнських церков і місць зібрання, реальну практику видно не завжди. Індуси люблять масові заходи з музикою, але "реальна статистика покаяння майже нульова", стверджують католицькі священики Індії.
 

 

Відомо, що багато індійців цінують і пишаються своєю приналежністю відразу до різних релігій. Тому варто взяти до уваги, що реальна кількість християн в Індії може виявитися меншою.
 

Джерело: СЕДМИЦА.Ru