//

В Індії натовп індуїстів розгромив християнське село

Для індуса часто національна ідентичність ґрунтується на релігійній приналежності до індуїзму, стверджує автор німецького блогу «Verfolgte Kirchе». Тому дискримінація щодо релігійних меншин відбувається регулярно, особливо в провінції.

 

Портал Persecution Update India повідомляє про напад на село Ванагін-Менавар в окрузі Нагапаттінам,  провінції Таміл-Наду. Більшість населення села складають християни. Почалося все з того, що члени радикального  індуїстського угруповання «Rashtriya Swayamsevak Sangh» і націоналістичної «Індійської народної партії» спровокували індуїстську меншість села перешкоджати проведенню християнських богослужінь. Місцева влада пробувала примирити радикалів і християн. Після невдалої спроби натовп націоналістів з ножами і палицями розгромив і спалив будинки християн.

 

В результаті нападу один християнин був убитий, 15 отримали поранення. Більшість християн покинули село і втекли  в навколишні ліси.


Місцева поліція християн не підтримала. Вони звернулися до департаменту поліції округу Нагапаттінам. Окружна поліція також відмовилася почати розслідування за скаргою християн.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru