//

В індійському штаті Махараштра зростає кількість випадків переслідування християн

 Про «зростаючу і тривожну тенденцію» протиправних дій щодо християн в одному з найбагатших і розвинених індійських штатах - Махараштрі - повідомляє Глобальна рада індійських християн. Християнські родини виганяють із сіл, блокуються плани на будівництво церков, здійснюються напади на місця проведення молитовних зібрань. Автори повідомлень висловлюють своє здивування, оскільки антихристиянські акції в Махараштра є рідкістю.

 

AsiaNews наводить приклади переслідувань християн в цьому штаті. Близько 2 місяців тому в селі Пандахревані індуїсти заборонили місцевим християнам сповідувати свою релігію, зупинили будівництво невеличкої церкви, і намагалися змусити християн покинути село.

 

25 квітня під час індуїстського свята Хануман-джаянті індуїсти зруйнували місцеву церкву, поставивши на її місце ідолів.

 

6 червня група з 20 індуїстів захопила землі християн. Скаргу християн поліція не прийняла. Коли індуїсти подали позов проти християн, звинувачуючи їх у насильницьких хрещеннях, поліція вимагала  у християн грошей взамін на свободу.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru