//

В Еритреї 35 християн кинуто у в'язницю за поклоніння Богові

Організація Open Doors повідомляє, що влада Еритреї минулого тижня затримала 35 під час  молитви в портовому місті Ассаба. Групу християн, серед яких 17 жінок, привезли у військовий табір, розташований біля Ассаба, сумнозвісний центр затримання.

 

Уряд країни продовжує чинити тиск на дозволені в країні православну, католицьку і євангельську лютеранську церкву і мусульман, щоб зобов’язати всіх їхніх служителів,  молодших 30 років, до проходження примусової військової служби. Всі, окрім католиків, підкорилися.

 

Не дивлячись на ці та інші повідомлення про відкриті переслідування, уряд продовжує підтримувати свою заяву, зроблену в травні 2003 року, що «жодні групи і люди в Еритреї не переслідуються за віру і релігійні переконання».

 

Еритрея займає 12-е місце в списку країн, де християни переслідуються за віру.

 

Віруючі в Еритреї просять молитися за їх країну, де мінімум тисяча братів і сестер знаходяться у в'язниці і перебувають в жахливих умовах. За інформацією «Голосу мучеників» з Канади, з ув’язнених християн «жодному ще не було пред'явлено звинувачення і не було проведено жодного судового процесу».

 

За матеріалами  СNL-NEWS