//

В Австрії вийде семитомник про II Ватиканський Собор

Восени в Австрії розпочнуть друк серії книг з семи томів, присвячених II Ватиканському Собору під назвою «Бібліотека кардинала Кеніга».

 

Мета нового видання – доступно і компактно викласти основні теми, над якими працював Собор, використовуючи праці авторів, орієнтованих на підхід кардинала Франца Кеніга, а також описати історичне значення Собору.

 

Редакторами серії є вікарний єпископ Відня Гельмут Кретцль, теолог Вальтер Кірхшлегер і керівник віденського архіву кардинала Кеніга Анна-Марія Фенцль.

 

Назва серії – «Бібліотека кардинала Кеніга» – є, з одного боку посиланням на одного з найважливіших учасників собору, а з іншого – внутрішнім критерієм відбору авторів і оглядових тим, пояснив Гельмут Кретцль під час презентації серії.

 

Важливу роль при відборі матеріалу буде грати віденський архів кардинала Кеніга, в якому зберігаються його особисті записи, що стосуються II Ватиканського Собору. Обробка цих документів зараз є одним з актуальних завдань.

 

Перший том цієї серії вийде восени цього року під назвою «Церква в русі. Шлях до собору» під керівництвом Вальтера Кірхшлегера. У 2015 р. вийде останній, 7-й, том. До завершення серії буде опублікована також книга Гельмута Кретцля та Анни-Марії Фенцль «Церква в сучасному світі. Аджорнаменто 50 років потому».

 

За матеріалами www.sedmitza.ru