//

Уряд Китаю хоче поступово викорінити домашні церкви

Китайський уряд розпочав кампанію з викорінення протестантських домашніх церков. Про це йдеться в заяві організації «China Aid Association» від 20 квітня, – повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org з посиланням на Сharisma News.


Як повідомило організації джерело, ім'я якого не розкривається, урядову стратегію записали в документі, виданому під час курсів «Патріоти в християнстві», ще у вересні минулого року. Курси проводила Державна адміністрація у справах релігії.


Кампанія складається з трьох кроків. У документі написано, що з січня по червень цього року місцевий уряд повинен провести розслідування і створити досьє на кожну домашню церкву. Потім, в найближчі два-три роки, уряд має заохотити до приєднання незареєстрованих церков до зареєстрованих. Ті церкви, які не погодяться виконати прохання уряду, закриють упродовж 10 років.


Також заборонять використовувати словосполучення «домашня церква» в повідомленнях ЗМІ. Його замінять на словосполучення «домашні зібрання», яке будуть використовувати зареєстровані церкви.


За даними недавнього опитування, яке провела організація, 95% лідерів домашніх груп вже відчули вплив розслідувань. 85% заявили, що місцевий уряд вже закінчив створювати досьє.


Нагадаємо, Комісія у справах церкви в Китаї заявила у Ватикані, що, незважаючи на всілякі обмеження і переслідування, християнство в цій країні постійно зміцнює свої позиції.