//

Урочисте відкриття великої статуї Найсвятішого Серця Ісуса перед Собором Ланжу

Велична статуя заввишки 2,5 метри, виконана з мармуру високої якості, присвячена Найсвятішому Серцю Ісуса була нещодавно урочисто відкрита. Вона споруджена на Соборній площі єпархії Ланжу, в провінції Гансу.
 

Згідно інформації Агентства Fides, на постаменті статуї висічений китайською та англійською мовами євангельський рядок: "Прийдіть до Мене всі втомлені й обтяжені" (Матей, 11:28), як запрошення відповісти на заклик Христа; на зворотному боці постаменту наведено молитву про мир Святого Франциска Асизького; на правій стороні зображення Найсвятішого Серця Ісуса і на лівій стороні особлива благодать, дана тим, що почитають Найсвятіше Серце. За повідомленням відповідальної особи єпархії "статуя споруджена для того, щоб постійно нагадувати вірним про відданість Найсвятішому Серцю і важливість молитви у повсякденному житті. Крім того, вона є символом католицької віри, а також запрошенням стати ініціаторами Євангелізації, зверненої до усіх тих, хто дивиться на неї".

Єпархія Ланжу об'єднує сьогодні більше 350 000 вірних, 30 священиків, 200 монахинь з трьох конгрегацій (Служниці Святого Духа, Святе Сімейство, Дочки Китайської Богоматері), 80 послушниць, 40 семінаристів, 38 відкритих церков. Єпископ, Його Величність Монсеньор Хан Жі Гань став відомим після того, як він сміливо закликав до єдності Китайської Церкви у відкритому листі у січні 2003 року (Агентство Fides 29.12.2010)

 

Переклад за матеріалами: Agnuz