//

Урочиста академія про Львівську латинську Церкву

«Виплинь на глибину, Львівська латинська Церкво»  - заклик Блаженного Йоана Павла ІІ, Папи Римського, який пролунав з його уст під час Служби Божої на львівському іподромі в червні 2001 року, став назвою Урочистої академії, присвяченої 10-тій річниці апостольського візиту Блаженного Йоана Павла ІІ в Україну та 20-літтю відродження ієрархії Католицької Церкви латинського обряду.

 

З благословення Архієпископа-Митрополита Львівського Мечислава Мокшицького академія відбулася 29 червня в Семінарійній каплиці при Курії Львівської Архідієцезії латинського обряду і була організована Центром UCRAINICUM Люблінського Католицького Університету, Курією Львівської Архідієцезії РКЦ в Україні, Польським Католицько-Суспільним Союзом, Богословським Інститутом ім. св. Йосифа Більчевського у Львові та Фундацією «Semper Fidelis».

 

Учасникам зібрання адресував своє вітальне слово Митрополит Мечислав Мокшицький, котрий перебував у Ватикані на святкуваннях празника св. Апостолів Петра і Павла та 60-ліття священицьких свячень Святішого Отця Бенедикта XVI. Лист оголосив єпископ-помічник Львівський Леон Малий. Від імені керівників області й міста Львова учасників академії привітав начальник відділу релігій облдержадміністрації Устим Хаварівський і секретар міської ради Василь Павлюк. Прибув представник УПЦ КП.

 

В панельній дискусії «Латинська Церква на Україні . проблеми і перспективи» взяли зокрема участь проф. Володимир Осадчий, о. проф. Роман Дзвонковський, д-р Олег Горбанюк з Люблінського Католицького Університету, декан гуманітарного факультету УКУ д-р Ігор Скочиляс, Тереза Дуткевич з Правління Федерації Польських Організацій в Україні та інші.

 

Відбулася презентація книги про св. Йосифа Більчевського.

 

Було розгорнуто експозицію фотовиставки про відродження Католицького Церкви в Україні. Увечері в латинській катедрі була відслужена урочиста Служба Божа та відбувся концерт сакральної музики, присвячений Блаженному Йоану Павлу ІІ.

 

Джерело: www.catholic-media.org