//

Упокоївся в Бозі митрофорний протоієрей Богдан Білинський

20 жовтня, на 83 році життя відійшов у вічність парох храму Святого архистратига Михаїла, с. Жирівка, Сокільницького деканату, (Пустомитівський район) священик підпільної УГКЦ, колишній викладач догматики Львівської Духовної Семінарії, митрофорний протоієрей Богдан Білинський.

 

Священичий Парастас за душу новопредставленого ієрея відбувся 20 жовтня о 20.00, у храмі Покрови Пресвятої Богородиці (м. Львів, вул. Личаківська, 175). Поховають отця Богдана у суботу, 22 жовтня у с. Жирівка, Сокільницького деканату.

 

Розпорядок заупокійних богослужень:

 

21 жовтня, п’ятниця:

8:00 – Заупокійна Архиєрейська Літургія у храмі Покрови Пресвятої Богородиці (м. Львів, вул. Личаківська, 175), перевезення тіла померлого протоієрея Богдана до с. Жирівка, Сокільницького деканату.

18:00 – Парастас у храмі святого архистратига Михаїла, с. Жирівка

 

22 жовтня, субота:

 

12:00 – Заупокійна Божественна Літургія і у храмі святого архистратига Михаїла, с. Жирівка, похорон на цвинтарі с Жирівка.

Від  храму Покрови Пресвятої Богородиці (м. Львів, вул. Личаківська, 175), о 10:00, від'їжджатиме автобус до с. Жирівка для тих, хто бажає взяти участь у похоронних богослуження. Після похорону автобус повернеться до храму Покрови.

 

Довідка:

о. Богдан Білинський  народився 11.10.1929 р. в м. Львові у сім’ї робітників. В дитинстві прислуговував у церкві отців Редемптористів. У 1948 р. закінчив СШ № 4 м. Львова, і вступив на філологічний факультет Львівського університету. У 1951 р. був виключений з університету за декларування релігійних поглядів.

 

Після закінчення  шестимісячних бухгалтерських курсів працював рахівником у банно-пральному тресті, у бібліотеці Академії Наук. В 1959 -1991 рр. працював експедитором Укопткультспортторгу. Одночасно катехизував дітей, підпільно студіював теологію.

 

1974 р. – висвячений єпископом Володимиром Стернюком на диякона.

1978 р. – рукоположений на священика.

У 1980-их рр., за дорученням владики Стернюка, навчав кандидатів до священства у підпільній семінарії у Львові.

1991-1992 р. – викладач морального та догматичного богослов’я у Львівській Духовній Семінарії,

викладач християнської етики  в Греко-католицькому ліцеї ім. К. Шептицького.

1991-1993 рр. – служив на парохіях у с. Шоломия та Зимна Вода Пустомитівського р-ну.

З 1993 року виконував уряд пароха храму Святого архистратига Михаїла с. Жирівка, Сокільницького деканату, (Пустомитівський район).

1997 р. Блаженніший Кардинал Мирослав Іван Любачівський іменував о. Богдана Білинського митрофорним протопресвітером.

Вічная пам’ять.

 

Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua/