//

Учня каліфорнійської школи покарали за розмови про християнство

Учень однієї з середніх шкіл Каліфорнії, 16-річний Кенет Домінгес, піддався дисциплінарному покаранню за те, що поділився досвідом своєї християнської віри з іншими школярами.


Кенет увірував в Христа трохи більше року тому. Повернувшись з різдвяних канікул, він почав розповідати товаришам про те, як релігія змінила його життя, проте шкільна адміністрація попередила хлопчика, що він не повинен цього робити, оскільки "Церква відокремлена від держави".

 

Проте і після попередження Кенет продовжував розмовляти з шкільними друзями про віру і приносити з собою Біблію, але адміністрація незабаром заборонила йому ходити до школи зі Святим Письмом і навіть виключила його з школи на два дні, повідомляє сайт "Christian Post".

 

Тим часом за хлопчика заступилися юристи "Pacific Justice Institute", на думку яких Кенет не заподіяв нікому шкоди розповідями про християнську віру, оскільки розмовляв неголосно і лише в коридорі під час перерви, а не в класі. Крім того, жоден з учнів не скаржився на розповіді Кеннета про християнство.

 

Як зазначає видання, в березні цього року К.Домінгес подав до суду на шкільний округ після того, як адміністрація школи відмовилася визнати несправедливість своїх дій по відношенню до нього.

 

"Жоден учень не повинен залишати свою віру і Біблію за воротами школи. Ми з нетерпінням чекаємо того, щоб скористатися цією можливістю і захистити пана Домінгеса і всіх учнів Каліфорнії", - сказав адвокат Майкл Дж.Пеффер, який захищає Кеннета.

 

Джерело: www.cnlnews.tv