//

Учасники ВДМ 2011 зможуть користуватися віртуальною дошкою фотооголошень

За кілька днів до відкриття Всесвітніх Днів Молоді в Мадриді, Папська Рада із засобів масової комунікації разом з Італійською Єпископською Конференцією запустили на Ватиканському молодіжному порталі Pope2you.net сайт під назвою "Обличчя – життя світу". Це віртуальна дошка фотооголошень, соціальний фоторесурс, за допомогою якого молоді люди, які перебувають в іспанській столиці, можуть публікувати та пересилати свої фотографії, ділитися своїм досвідом віри, перетворивши його в свідчення. Нова ініціатива Церкви стала відповіддю на прохання Бенедикта XVI до молоді, щоб вони ставали євангелізаторами в світі цифрових технологій.

 

Координатор проекту "Pope2You", о. Паоло Падрині, наголосив, що "нова віртуальна ініціатива – це новий простір, в якому молоді люди, що відвідують Всесвітні Дні Молоді в Мадриді, можуть публікувати свої фотографії, ділитися ними зі своїми друзями у всіх соціальних мережах: Facebook , Google Class і т. д. Таким чином, вони отримають можливість сказати і показати: "Я справді там: я тут, у Мадриді". А потім також сказати: "Я був там". Способом зустрічі між молодими людьми стануть фотографії та позитивні емоції, усмішки, які будуть представлені на них".

 

Поділитися своїми фото за допомогою ресурсу дуже просто. Досить зайти на портал Pope2you.net, помістити в певне місце свою фотографію, написати заголовок і короткий текст коментаря, а потім завантажити і надіслати її. За словами о. Падрині, Папська Рада хоче впродовж Днів Молоді зібрати якомога більше фотографій, щоб потім використовувати їх в євангелізаторських проектах, насамперед у межах єпархій. Ці фотографії покажуть, що ті, хто опинився на Всесвітніх Днях Молоді, пережив їх з великою радістю, і повернувся з великою надією і великим запалом, щоб засвідчити, чого потребує сучасний світ молоді.

За матеріалами Ватыканскае радыё