//

У звітах синодальних комітетів цьогорічного Синоду Єпископів УГКЦ особливу увагу звернуто на питання душпастирства молоді та емігрантів і катехизацію

Синод Єпископів УГКЦ 2012 року, який цими днями відбувається в Канаді (Портаж-ла-Прері біля Вінніпега), у перший день своєї роботи заслухав звіти синодальних комітетів. Завдання синодальних комітетів полягає у представленні членам Синоду стану справ, викликів і завдань, які стоять перед Церквою у різних ділянках її життя. Цього року єпископи особливу увагу присвятили питанням душпастирства молоді, опіки над емігрантами та катехизації. Звіти представили голови відповідних комітетів: Владика Ярослав (Приріз), Комітет у справах молоді, Владика Діонісій (Ляхович), Комітет мігрантів і біженців, Владика Петро (Стасюк), Комітет катехизації і християнської освіти. Синодальні отці висловили свою підтримку створенню Єдиного молодіжного простору в УГКЦ, що дасть можливість об’єднати молодь в Україні та на поселеннях, запевнити молодим греко-католикам майданчик для спілкування та обміну досвідом духовного життя та свідчення своєї віри в сучасному світі.

 

Аналізуючи явище міграції в сучасному світі, становище українських мігрантів та діяльність Церкви задля забезпечення належної опіки над ними, члени Синоду Єпископів УГКЦ висловили свою стурбованість тривалим і масовим відтоком співгромадян з України. Водночас було прийнято низку рішень щодо їхньої підтримки за кордоном та недопущення втрати ними національної та релігійної ідентичності. У питаннях катехизації єпископи вирішили включити вивчення Катехизму УГКЦ у навчально-формаційні програми духовенства і мирян, розробляти нові катехитичні програми на основі Катехизму УГКЦ та в дусі християнської традиції Володимирового Хрещення, покращити катехизацію в країнах, де немає структур УГКЦ.

 

Секретаріат Синоду Єпископів УГКЦ

Джерело: www.ugcc.org.ua