//

У В'єтнамі під час Адвенту прийматимуть папського делегата

Під час Адвенту Церква у В'єтнамі прийматиме папського представника, що постійно не проживає в країні. Архиєпископ Леопольдо Джіреллі розпочав уже п'ятий візит цьогоріч. 25 листопада ватиканський дипломат відвідав єпархію Хунг Хоа, що належить до Ханоя. Він відслужив Літургію в кафедральному соборі св. Терези, де його привітали тисяча в'єтнамських католиків. У своїй проповіді Архиєпископ Джіреллі нагадав, що Бенедикт XVI цікавиться ситуацією Церкви у В'єтнамі та молиться за її процвітання.

 

На час цього візиту складають програму зустрічей душпастирських та політичних. До тепер Архиєпископ вже відвідав 21 єпархію з 26 у В'єтнамі. Цього разу кількаденний візит відбудеться у єпархіях, що розташовані в регіоні Північно-центрального узбережжя, а також на кордоні з Лаосом. Ці єпархії належать до столиці.

 

До того ж у Ханої упродовж декількох тижнів католики протестують проти будівництва очисних споруд на землі, яку загарбали комуністи і яка належить парафії редемптористів. Невирішений конфлікт повернення церковного майна найбільше гальмує церковно-державні взаємини, а, отже, взаємини в'єтнамсько-ватиканські.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie