//

У великодньому посланні кардинал закликає допомогти Сахелю

Гондураський кардинал, котрий служить главою церковної конфедерації служб допомоги та розвитку, виступив із великоднім закликом допомогти регіону Сахель, що страждає від посухи.


«У західноафриканському регіоні Сахель впродовж наступних кількох місяців 12 мільйонам людей не вистачатиме їжі», – пише кардинал Оскар Родрігес Марадьяга, глава Caritas Internationalis. «Голод, що поширюється в Чаді, Нігері, Малі, Буркіна-Фасо, Сенегалі, Гамбії та Мавританії, є частково спричинений посухою і паразитами. Однак криза має також причини, створені людськими руками: наша глобальна система харчування надає перевагу багатонаціональним корпораціям і таким чином послаблює дрібних фермерів».


«Міжнародна спільнота нічого не зробила», – додає він. – «Ці країни регіону Сахель лише на 50% забезпечені необхідною допомогою».


«Нам залишається надіятись, що багаті країни почують поклик бідних і, мотивуючись справедливістю, нададуть Сахелю необхідне продовольство і допомогу», – підсумовує кардинал. «Ми також надіємося, що світові лідери усвідомлять те, що глобальна система продовольства не працює. Вони повинні поправити її і зробити так, щоб вона працювала для усіх».


За матеріалами catholicculture.org