//

У Ватикані відбулося закриття виставки про життя Івана Павла ІІ

Вчора у Ватикані був останній день виставки, присвяченої Іванові Павлові II. Частину експозиції в так званому крилі Карла Великого при площі св. Петра підготувала польська сторона, і це стосувалося життя Кароля Войтили до його обрання на Папський Престол. Як зазначають її засновники, Ярослав і Барбара Клапути, це було для них не легким завданням.

 

"У нас є дуже різна аудиторія, – пояснив Ярослав Kлапут. – Це не є виставка в Польщі, де аудиторія є нам знайомою. Тут є паломники з різних куточків світу. А тому йшлося про те, щоб показати особу Кароля Войтили – Папу Римського Івана Павла II у зрозумілій формі. І як ми бачимо, перебуваючи тут на виставці, реакції глядачів є такими, що, ймовірно, нам вдалося зреалізувати певні ідеї, показати певні цінності й немовби ввести в дію деякий тип  мислення або відчування. Коли ми запитували італійську сторону скільки людей було на виставці, нам відповіли, що кілька мільйонів".

 

"Варто зазначити, що виставку, яка привернула таку увагу, спільно організували і створили поляки – додала Барбара Kлапут. – Тут відбулася співпраця різних установ: польського посольства у Ватикані, польського уряду, а також Міністерства культури і національної спадщини та музею Івана Павла II у Вадовіце. Вдалося створити спільну роботу за участю Польщі. Наш скромний дизайнерський внесок стосується першої частини виставки – від народження до вибору Кароля Войтили на Святий Престол" – додала Барбара Kлапут.

 

За матеріалами Radio Watykańskie