//

У Ватикані пройде виставка ікон про віру Петра

Апостольська Столиця вирішила за допомогою творів мистецтва продемонструвати чим є віра на прикладі св. Петра. Саме тому з нагоди Року Віри сьогодні в римському Замку Ангела буде відкрито експозицію під назвою "Дорога Петра", де буде виставлено для огляду 40 ікон, найстарша з яких походить з IV століття. Про духовну боротьбу першого з апостолів розкажуть твори таких авторів як Ґвідо Рені, Ян Брейгель та Гверчіно. На експозицію будуть виставлені також ікони, що належать до традиції Східних Церков.


Виставку організувала Папська Рада у справах нової євангелізації. Як зазначив її глава, Архиєпископ Ріно Фізікелла, Церква хоче таким чином досягнути до сучасної людини, яка може упереджено ставитись до віри, але відчувати духовну спрагу перед обличчям взірців щастя, які їй пропонує світ.


"На щастя, сьогодні людина шукає чогось глибшого, – зазначив Архиєпископ Фізікелла. – Людське серце хоче пізнавати і дивуватись. Ми хочемо показати йому ту красу, яка не проминає, оскільки вона творить культуру і триває впродовж віків, викликаючи подив і замилування. Проходячи крізь століття, ми хочемо вказати на постать Петра, який завжди становив певний виклик для митців, які прагнули дослідити і виразити таємницю його віри".


За матеріалами pl.radiovaticana.va