//

У Тернополі розпочалися “Веселі канікули з Богом”

Першим місцем проведення циклу таборів "Веселі канікули з Богом" стала новоутворена парафія новомучеників українського народу, яка знаходиться на території ЗОШ №8. Табір є тематичним і під час нього дітям пояснюють суть Святих Тайн. Організаторами виступили семінаристи Тернопільської духовної семінарії УГКЦ під проводом Романа Демуша.

 

За словами співорганізатора Андрія Цяпути, катехизація дітей проводиться у декілька етапів. День починається із реєстрації учасників і спільної молитви. Згодом брати-семінаристи організовують театральну виставу і коротке роз’яснення символів використаних у сценці. Після цього діти обідають і поспілкуються між собою у групі. Відтак - катехизація із піснями та іграми, тематичні гуртки та велика гра, у якій участь бере весь табір.

 

Табір призначений для дітей віком від 8 до 16 років і триватиме з 4 по 9 червня. За благословеням владики Василія Семенюка, після Тернополя "Веселі канікули з Богом" відбудуться в інших містах Тернопільсько-Зборівської архиєпархії: 11-16 червня – в Озерній, 18-23 червня – м. Кам’янець–Подільському, 25-30 червня – Залізцях, 2-7 липня – Теребовлі, 16-21 липня – смт. Козові, 23-28 липня – м. Зборові, 30 липня-12 серпня у Бережанах, а 13-18 серпня – при Архикатедральному Соборі Тернополя.

 

прес-служба архиєпархії