//

У Судані посилюються гоніння на християн

У Судані за останні 2 місяці десяткам християнам-іноземцям влада відмовила в продовженні віз і наказала покинути країну, повідомляє ASSIST News Service.

 

28 січня трьох християн з Південного Судану (один з них - пастор протестантської громади Ісмаїл Башир) зобов'язали протягом 24 годин залишити країну. Раніше, на початку місяця, їх арештували за поширення Християнства.

 

Пастор Ісмаїл Башир був заарештований 7 січня за роботу на християнській радіостанції та місіонерську діяльність. Перед депортацією чиновники змусили пастора, який володів фермою, продати худобу за безцінь і відібрали землю без будь-якої компенсації.

 

Крім того, хартумська влада наказала закрити 2 християнські школи. Співробітники навчальних закладів були викликані у поліцію для допитів з причини навернення мусульман в Християнство. Щонайменше, двох з них побили під час допиту.

 

Переслідування, насильство та арешти християн в Судані посилилися після відділення Південного Судану в липні 2011 р., коли Омар аль-Башир пообіцяв прийняти сувору версію шаріату в основу законодавчої бази. У Судані визнаються тільки ісламська культура і арабська мова.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru