//

У США розпочинається Марш за життя

У Вашингтоні від суботи збираються незліченні юрби людей, які. прибувають зі всіх кінців Сполучених Штатів, щоб взяти участь у понеділковому Марші за життя - найбільшій щорічній події, щоб виступити проти абортів та за підтримку культури життя.

 

Марш за життя вже перестав бути тільки маршем. Вже протягом багатьох років його супроводжують триденні обходи, присвячені захисту ненароджених дітей.

 

Офіційне відкриття розпочнеться відправленням св. Меси у неділю ввечері за місцевим часом у найбільшій католицькій святині Сполучених Штатів - Базиліці Національного Санктуарію Непорочного Зачаття у Вашингтоні. Організатори сподіваються, що учасниками Маршу стане близько 10 тис. осіб, значну частину з яких складатимуть молоді люди з різних куточків країни. Богослужіння очолить ординарій Х'юстона, архиєпископ Деніел ДіНардо, який також є головою комітету єпископів США зі сприяння руху на захист життя.
Відразу ж після Меси розпочнеться "Національна вервиця за життя", потім відбудуться молитви у візантійському обряді, після чого "свята година", яку провадитимуть семінаристи з усієї країни.

 

Протягом усієї ночі у сповідальницях чергуватимуть священики. Молитовне чування триватиме до шостої години ранку понеділка і закінчиться св. Месою. Після цього учасники підуть до Капітолію, щоб разом з десятками тисяч інших захисників життя взяти участь у марші та супутніх заходах.

 

За матеріалами Radio Watykanskie