//

У США хочуть допомогти Церкві Латинської Америки

Єпископська конференція США оголосила, що 21-22 січня в країні відбудеться щорічний збір пожертв, призначених на допомогу Церкві у країнах Латинської Америки. Ініціатива має на меті допомогти південноамериканським єпархіям у фінансуванні їх місіонерських проектів, в освіті та вихованні вірних і катехизації дітей.

 

Архиєпископ Лос-Анджелеса Хосе Гомес, голова комісії у справах Латинської Америки при єпископаті США звернувся із закликом до іспаномовних вірних країни, щоб ті щедро відгукнулися на цю ініціативу. "Ця акція повинна дати вам привід продемонструвати солідарність з Церквою в країнах, з яких ви походите, і посприяти новій євангелізації Латинської Америки", - сказав єрарх.

 

У 2011 р. завдяки пожертвам американських вірних стало можливим фінансування 407 проектів на загальну суму 7,1 млн. доларів, з яких 1,8 млн. були призначені на освіту монахів, семінаристів, священиків і дияконів. Минулого року Комісія у справах Латинської Америки при єпископаті США створила спеціальний фонд для збору коштів на відновлення церков та інших релігійних будівель, які були знищені в результаті стихійних лих. Восени 2011 р. єпископи США призначили ще додаткові 2,7 млн. доларів на 174 проекти, які зараз реалізуються в країнах Латинської Америки.
 

За матеріалами: Ватыканскае радые