//

У школах Пакистану сприяють релігійній нетерпимості

Комісія США з Міжнародної Релігійної Свободи прийшла до висновку, що "в Пакистані школи часто виступають інкубаторами соціальної нетерпимості, особливо по відношенню до релігійних меншин з глибоко негативними наслідками для релігійної свободи та безпеки".

 


"У державних школах Пакистану, всі діти, незалежно від їхньої віри, змушені вчитися за підручниками, які часто є сильно ісламської орієнтації і де часто опускається згадка про релігійні меншини Пакистану чи робиться принизливі посилання на них", ствердили Леонард Лео і Елізабет Продрому, голова комісії та заступник голови. "У той час, як немусульманам є технічно дозволено вивчати альтернативні теми, це не було реалізовано на практиці ... Вчителі зазвичай висловлюють негативну думку про ахмаді, християн і євреїв, і передають її своїм учням".

 

Отець Джеймс Ханнан, домініканець з Лахору, називає висновки доповіді "абсолютно правильним".

 

"В останні роки країна поступово тілібанізувалась, з втратами для меншин і для самої демократії, сказав він. "У підручниках, які використовуються в державних школах, нетерпимість відкрито заохочується, там сказано, що іслам є чудовою релігією, про інші конфесії говорять негативно. Ми дуже стурбовані цим підходом: ці ідеї, що поширюються від початкових шкіл до університетів, в так званих «ісламських студіях», і соціальні науки дезорієнтують і маніпулюють умами молодих людей ".

 

За матеріалами: catholicculture.org