//

У Ризі відкривається перше християнське кафе

9 липня в самому центрі Риги розкриє свої двері перше християнське католицьке кафе «7 Днів». Про це повідомляє Інформаційна служба Римо-Католицької Церкви Латвії.


Під час урочистого відкриття відвідувачі зможуть подивитись виставку робіт художниці Еліти Абелі на тему створення світу. Тут же гостей зустрічатиме ансамбль Ризького катедрального собору Святого Екаба Ex Animo.


Власники кафе мають намір і надалі проводити в приміщеннях свого закладу культурні заходи. Для кожного дня буде визначена своя програма: щопонеділка – це тематичні вечори, по вівторках – вечори класичної музики з живим звуком, по середах – зустрічі з особливими гостями, по четвергах – особливі вечори з сюрпризами, щоп'ятниці – танцювальні вечори без алкоголю, по суботах – концерти, а по неділях – заходи для дітей і батьків.


У кафе також плануються проведення фотовиставок і виставок художніх робіт на тему святих місць, взаємин людини і природи та інші.


Автори проекту – Яніс і Агнесе Рудзінськіси – говорять, що їх кафе може стати місцем для зустрічі представників всіх християнських конфесій.


«Ми хочемо створити середовище, в якому християни зможуть побути разом, відпочити і послухати хорошу музику», – заявили автори ідеї.

 

Джерело: www.blagovest-info.ru