//

У Ріміні відбувся похорон Архиєпископа П'єтро Самбі

2 серпня в Ріміні відбувся похорон Архиєпископа П'єтро Самбі, колишнього Апостольського Нунція в США. Він помер у 73-річному віці в американському Балтиморі 27 липня 2011 року.

 

Похоронну Службу очолив секретар Святого Престолу Архиєпископ Джованні Анджело Беччу. Від імені Понтифіка єрарх висловив співчуття близьким покійного і всій єпархії Ріміні, де служив Архиєпископ Самбі. "З цієї землі, де він виховувався культурно і духовно, він, як посланець Папи, вирушив нести різним народам євангельську звістку справедливості й миру", - зазначив у своїй промові Архиєпископ Беччу. Він також згадав, що упродовж життя померлому судилося виконувати дипломатичну місію в багатьох складних регіонах, особливо у Святій Землі та США. "Він завжди проявляв себе як людина глибокої і сильної віри, ревний і сміливий пастир, який знав людей", - зазначив Архиєпископ Беччу.

 

Він розповів про те, що Архиєпископ П'єтро Самбі мав велику повагу та авторитет у Святого Отця. Папа навіть планував задіяти його в Римській Курії, "проте Бог побажав покликати до себе свого доброго і вірного слугу". Архиєпископ Беччу прочитав також співчутливе послання Бенедикта XVI, в якому Понтифік відзначив його "дбайливе священиче життя і щире служіння Святому Престолові в різних країнах, особливо у Святій Землі та США, де він мудро реалізував свої інтелектуальні та духовні дари".

 

За матеріалами Ватыканскае радыё