//

У Римі пройде міжнародна виставка «100 шопок»

22 листопада в римській базиліці Санта Марія дель Пополо відкриється 37-ма Міжнародна виставка "100 шопок". Традиційна різдвяна виставка триватиме до 6 січня 2013 року. У ній будуть представлені 169 композицій, виконаних різними техніками і з різних матеріалів.


«На виставці будуть представлені шопки різних епох, від XVI століття до сучасності, які були створені в багатьох регіонах Італії, але також і з різних частин світу», - відзначили організатори виставки.


Цікавим є те, що кожен регіон відображає свої художні та культурні традиції, але також є місцем і для особистої творчості, винахідливості, фантазії ремісників. Так, наприклад, на виставці минулих років були представлені шопки з макаронів, піску, дерева, скла, паперу та ін. Організатори заходу запевняють, що любителям цього виду творчості сподобається велика різноманітність експонатів.

 

Новою цього року є ініціатива для наймолодших: у творчій лабораторії «Шопка як гра» діти під керівництвом фахівців зможуть взяти участь у творчому процесі.


За матеріалами be.radiovaticana.va