//

У Південній Африці жорстоко вбили католицького священика

35-річного католицького священика жорстоко вбили в єпархії Ешоу (Дурбан) у Південній Африці. Тіло Сензо Мбоказі (Senzo Mbokazi), пароха церкви св. Пія в селі Мелмот (Melmoth), знайшли 20 листопада парафіяни, які очікували його для участі в Літургії.

 

Отця Мбоказі задушили. Його тіло знайшли з руками, зв'язаними за спиною, з численними колотими ранами на обличчі і шиї. Про це повідомив єпископ Ксолело Кумало (Xolelo Kumalo), глава єпархії Ешоу.

 

Єпископ повідомив, що парафіяни, не дочекавшись священика, побачили, що його автомобіль припаркований біля будинку, і припустили, що отець знаходиться всередині. Увійшовши до будинку, вони виявили труп священика.

 

У будинку панував безлад, були сліди обшуку. Гроші священика пропали, але більше нічого цінного не було вкрадено: телевізор і комп'ютер були на місці, сказав єпископ Кумало.

 

Оскільки в будинку не було слідів злому, ймовірно, що Мбоказі був знайомий зі своїми вбивцями і сам впустив їх до хати, сказав єпископ. Мотиви вбивства поки неясні, але поліція вже почала розслідування.

 

Отець Мбоказі був священиком в єпархії Ешоу протягом шести років.

 

Відзначаючи, що вже кілька священиків були вбиті в Південній Африці за останні кілька років, єпископ Кумало відмітив, що священики, як відомо, не можуть мати при собі зброї, що робить їх вразливими в країні, де рівень злочинності надзвичайно високий.
 

 

За матеріалами: Седмица.RU