//

У Пакистані понад 40 тис. ісламістів готові взятися за зброю в разі відміни закону «про богохульство»

Більше 40 тис. ісламістів готові взятися за зброю, якщо буде внесено яку-небудь зміну в закон «про богохульство» або звільнять засуджену до смерті християнку Асію Бібі. Радикальні ісламські угрупування, об'єднані в «Союз захисту честі пророка» («Tehrik Tahaffuz Namoos-i-Risalat») влаштували в Лахорі прилюдне спалювання Розп'яття, портретів Папи Римського Бенедикта XVI і міністра у справах меншин Шахбаза Бхатті, повідомляє агентство Fides.
 

 

Католицький архиєпископ Лахору Лоуренс Салдані, коментуючи те, що сталося, сказав: «Ісламські радикали спалили символ Християнства – Хрест, висловивши таким чином свою ненависть до нашої релігії, і портрет понтифіка, звинувачуючи його у втручанні у внутрішні справи Пакистану. Ісламська акція ображає наші почуття, але ми не збираємося відповідати на цей акт ненависті і вимагаємо пошани до священних символів всіх релігій».
 

 

Ісламські радикали, що відстоюють честь Мухаммеда і вважають будь-яку людину, що образила, на їх думку, іслам, гідною смерті, самі відкрито хулять святині Християнства і виступають з образами і погрозами на адресу християн.
 

Активісти організації «Союз меншин Пакистану» («All Pakistan Minorities Alliance»), яка займається захистом прав релігійних меншин, вважають, що життя міністра-християнина Шахбаза Бхаті знаходиться в небезпеці, і необхідно терміново організувати йому серйозний захист.

 

За матеріалами: Седмица.ru