//

У Пакистані навіть виправданих від звинувачення в богохульстві чекає смерть

Чергові випадки жорстоких нападів на християн показують, що в Пакистані терміново потребує поправок закон про богохульство проти Магомета. Нещодавно суд в Пенджабі звільнив з в'язниці Аманата Масіха після того, як стало зрозуміло, що звинувачення, висунуті проти християнина, є помилковими. Рішення суддів, однак, не переконало, ісламських фундаменталістів, які самі вирішили вершити своє покарання.


Зі страху за своє життя Масіх був змушений переховуватися. Ісламісти, однак, не здалися, вони викрали його сина і невістку, 23-річного Шахзада Масіха і 20-річну Рукшану Бібі.


Цю пару християн ув'язнювали 10 днів. У той час вони були змушені під тортурами читати мусульманські молитви. З гучномовців у мечеті пролунала інформація, що вони відреклися від Христа і прийняли іслам. Все це змусило Аманата Масіха припинити переховуватися і видати себе екстремістам замість своїх близьких. Звичайно, це для нього закінчилось би смертю.

 

Цього разу вдалося запобігти трагедії. Члени організації World Vision in Progres, яка надавала притулок чоловікові, співпрацюючи з поліцією, змогли звільнити сина і невістку Масіха, обвинуваченого в богохульстві.


Організація, яка веде моніторинг порушень прав людини в Азії, в тому числі в результаті несправедливих звинувачень у богохульстві, повідомила, що 96 відсотків усіх звинувачень зафіксовано в пакистанській провінції Пенджаб. Там лише за останній квартал було більше, аніж 24 випадків насильницького навернення християнок на іслам.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie