//

У Пакистані ісламісти закидали церкву камінням

У Карачі, найбільшому місті Пакистану, відбувся ще один напад на християнську церкву. 12 жовтня натовп ісламістів закидав камінням католицьку церкву св. Франциска. На стінах храму з'явилися образливі надписи на адресу християн.


Це був третій за останній місяць напад на церкву. Пакистанська поліція не хоче визнавати антихристиянських підстав цих нападів. Інакше вважає ординарій Карачі Архиєпископ Йозеф Коуттс, для якого справа є очевидною. Що більше,  під час останнього нападу ісламісти розгромили грот Марії.


На думку Архиєпископа Коуттса, напади є знаком протесту проти скандального фільму про Мухаммеда. Він зазначив, що християни живуть тут у страсі. Незважаючи на підвищення безпеки поліції на недільну Літургію прийшла лише третина вірян.


Побоюючись нападу, парафія була змушена скасувати відпуст на честь її покровителя святого Франциска. На знак протесту проти посиленого переслідування християн Архиєпископ Коуттс провів демонстрацію вулицями міста. У ній взяли участь також християнські політики.


За матеріалами: Radio Watykańskie