//

У Отців Воплоченого Слова в Україні новий настоятель

10 червня 2013 року у Делегації Зарваницької Божої Матері Згромадження Воплоченого Слова в Україні стало відомо ім’я нового Настоятеля. Генеральний Дім ЗВС на це служіння призначив ієромонаха Теодора Мацапулу, ВС.


Відтак, 15 червня під час Служби Божої о. Теодор склав визнання віри перед Церквою та спільнотою, згідно приписів Згромадження. Після Богослужіння відбулися перша зустріч та голосування отців з вічними обітами, де обиралася Провінційна Рада, яка покликана допомагати Настоятелю Делегації координувати місійну діяльність отців Воплоченого Слова в Україні. До складу Провінційної Ради входять: Радник Провінційного Настоятеля, а також Провінційні Вікарій, Секретар та Економ. А після голосування відбулися перші наради новообраної управи Делегації. Згідно виборів членами управи обрано:


Вікарій – ієром. Софрон Зелінський, ВС;
Секретар  – ієром. Фернандо Браво, ВС;
Економом – ієром. Йосафат Бойко, ВС;
Радник – ієром. Григорій Рогацький, ВС.

 

Біографічна довідка
Ієромонах Теодор (в миру Андрій) Мацапула, ВС, походить з с. Крилос, Галицького району Івано-Франківської області. В 1998 році поступив в Прикарпатський Університет на філологічний факультет, а у 2001 році поступив у новіціат у Згромадження Воплоченого Слова.


Потім навчався у Міжнародній Семінарії імені святого Папи Віталіяна у провінції Риму (Італія). У серпні 2007 року склав вічні обіти та отримав дияконські свячення, а 10 лютого 2008 року отримав священичі свячення, після чого відбув на свою першу місію у сибірське місто Омськ (Росія), де також виконував обов’язки координатора для католиків візантійського обряду на Далекому Сході.


У січні 2013 року о. Теодор був призначений Генеральною Радою Воплоченого Слова до Делегації Згромадження в Україні, де вже 10 лютого приступив до пастирської праці як адміністратор парафії Різдва Св. Івана Хрестителя в смт. Дубове (Тячівського району, Закарпатської області) та парафії Пресвятої Трійці в с. Підчос (Закарпатської області) у Мукачівській греко-католицькій Єпархії.

 

Новий настоятель о. Теодор змінив у служінні отця Фернандо Браво, ВС, якому отці Згромадження Воплоченого Слова щиро дякують за його віддане і плідне служіння протягом останніх років як Провінційний Настоятель.