//

У Німеччині виставлять для огляду Христовий Хітон

У катедрі німецького міста Трір з 13 квітня по 13 травня буде виставлено для загального огляду Хітон Ісуса Христа. Для участі в урочистій церемонії відкриття Папа Бенедикт XVI призначив свого посланця – кардинала Марка Уелле.


Як повідомляє Catholic Culture, цього року відзначатиметься 500-та річниця від часу першого виставлення хітону для загального огляду у 1512 році. За весь цей час Хітон Христа виставляли для загального огляду всього 16 разів, востаннє у 1996 році.


За традицією вважається, що в Трірському катедральному соборі зберігається частина Хітону, в який був одягнений Ісус перед розп'яттям. Після розп'яття, відповідно до тексту Євангелія св. Івана, Хітон розірвали римські солдати. В Трір реліквія потрапила завдяки місцевому Архиєпископові св. Агрицію, котрий отримав її в дар від св. Олени, матері імператора Костянтина.


Нагадаємо, що Паломницький центр та Молодіжна комісія Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ організовують прощу до м. Трір. Всі зацікавлені можуть звертатися за адресою м.Івано-Франківськ вул.Гарбарська 20. Контактні телефони: (0342)731746, (094)9224746.