//

У Німеччині пом’янули католицького священика і протестантського пастора, що загинули від рук нацистів

18 липня у Веймарі відбулося екуменічне богослужіння, на якому згадували пастора Пауля Шнайдера, котрий загинув 72 роки тому від рук нацистів, повідомило Німецьке агентство  EPD.


Того ж дня в меморіальному центрі колишнього концтабору Бухенвальд віруючі згадали католицького священика Отто Неурера, вбитого нацистами в 1940 році.


Богослов Пауль Шнайдер (1897-1939) став однією з перших "кривавих жертв", загиблих в Бухенвальді. Він народився в 1897 році в Рейнської області і в 1937 році його відправили до в'язниці, розташованій недалеко від Веймара, за відмову підкорятися нацистському режиму.


У Бухенвальді він опинився в горезвісному "бункері" за відмову віддати честь нацистському прапору. Пауль Шнайдер кілька разів на плацу Бухенвальду розмовляв з ув'язненими і сміливо висловлював свої думки про політичні події в Німеччині.


Тірольського католицького священика Отто Неурера (1882-1940) заарештувало гестапо в 1938 році в Інсбруці. У 1939 році його відправили до концтабору Дахау, а пізніше перевели в Бухенвальд. Він проводив в концтаборі пастирську роботу серед ув'язнених і в 1940 році його відправили під варту до тюремного "бункера". Пізніше священика повісили в камері. У 1996 році Папа Іван Павло II зарахував Отто Неурера до лику блаженних.

 

Джерело: www.sedmitza.ru