//

У Німеччині опублікували теологічний підручник Папи

Німецький єпископат опублікував міні-збірник текстів Йосифа Ратцінгера. Папський підручник богослов'я є на веб-сайтах єпископату і має допомогти вірним підготуватися до візиту Папи Бенедикта XVI на його батьківщину, який відбудеться трохи більше ніж за два тижні.

 

"Віра Церкви. Теологічний підручник текстів Йосифа Ратцінгера" – це назва збірки, яку підготував Інститут Папи Бенедикта XVI у Регенсбурзі. На 150 сторінках зібрані основні питання віри і життя Церкви. Тут можна знайти відповіді на питання, що стосуються молитви, Літургії і таїнств, а також такі поняття, як екуменізм, Європа, філософія, Ісус Христос, катехизація, Марія і Передання. У примітках читач знайде довідкові матеріали, серед них найчастіше цитована основна праця Йосифа Ратцінгера "Введення в християнство".


Як написав у вступі до підручника глава німецького єпископату, Архиєпископ Роберт Цолліч, метою публікації є "краще розуміння цього вражаючого і багатого скарбу", яким є теологія Йозефа Ратцінгера, а також краща підготовка до паломництва Папи Римського до Німеччини.


Найновішу публікацію німецький єпископат хоче зробити доступною для багатьох людей, а тому є можливість безкоштовно завантажити електронну версію з офіційного сайту єпископату.


За матеріалами: Radio Watykańskie