//

У неділю по всьому світі молитимуться за мир на Святій Землі

У неділю 29 січня у 2500 містах по всьому світу "в єдності з латинським Патріархатом Єрусалиму" будуть проведені молитви "за мир на Святій Землі". День молитви, який проводиться вже вчетверте, організовують різні католицькі молодіжні організації. Делегація членів цих організацій буде присутньою на недільній молитві "Ангел Господній" з Бенедиктом XVI на площі св. Петра в Римі.

 

Як інформує Радіо Ватикану, у своєму посланні до учасників Всесвітнього дня молитви кардинал Пітер Тарксон, глава Папської ради "Iustitia et Pax", написав, що молодь може бути джерелом миру, якщо "її свобода буде пов'язана з істиною, добром і життям з Богом".

 

З 30 січня до 4 лютого в Єрусалимі пройде третій Міжнародний конгрес францисканців, відповідальних за Святу Землю. На форумі зберуться 110 францисканців з усього світу, котрі у себе на батьківщині є "комісарами", як їх прийнято називати, для з'єднання вірних зі Святою Землею. Основними темами міжнародного конгресу будуть: важка економічна ситуація на Святій Землі, нові комунікаційні стратегії францисканців, а також пастирські і практичні питання опіки над прочанами на Святій Землі.