//

У Мумбаї хочуть знести 729 хрестів

Влада міста вирішила провести віднову західної частини міста. Місцеві католики організували протест.

 

Група католиків організувала мітинг навпроти Муніципальної корпорації Бріханмумбаї (МКБ) – місцевого органу, який видав наказ про знесення хрестів. Оголошення про демонтаж релігійних символів стало відомим через повідомлення про хрести. На даний момент, МКБ призупинила наказ про знесення. Представник МКБ Субодх Кумар зазначив: «Якщо будуть представлені документи, що хрест було встановлено до 1964 року, то його зносити не будуть».

 

Демонтаж релігійних символів є частиною програми покращення інфраструктури, шляхом усунення приміщень для богослужінь, які були побудовані після 1964 року і вважаються «нелегальними», оскільки звужують дороги, створюють перешкоди та розміщені на територіях, призначених для загального використання.

 

Однак католики, що вийшли на протест, зазначають, що деякі з хрестів, внесених до списку на знищення, датуються 1948, а то й 1912 роком. «Ще з 2003 року ми представляємо МКБ документи, які підтверджують дати спорудження цих хрестів – пояснюють мешканці – та, незважаючи на це, комітет все-таки видав наказ про усунення». В офісі МКБ повідомляють, що ніколи не отримували цих документів.

 

Отець-єзуїт Еррол Фернандед, парох церкви Св. Петра, що був присутній на мітингу, розповів: «Ми – християни і законопослушні громадяни, і тому ми готові знову представити ті документи, які вже подавали у 2003 році. Я особисто пам’ятаю, як передавав в руки Судхіру Наїку документи стосовно двох хрестів на моїй парафії.»

 

Судхір Наїк, заступник муніципального комісара, вибачився перед зібраними за те, яким чином вони дізналися про знесення: «Ми не мали наміру ображати релігійні почуття будь-кого, ми просто виконуємо наш обов’язок. Верховний Суд визначив 28 лютого крайнім терміном для демонтажу.»

 

Як повідомляє IBN live, християни вже зустрічалися з Головним Міністром, котрий тимчасово відстрочив термін на один місяць.

 

За матеріалами www.churchnewssite.com