//

У Монтевідео зібралися єпископи Латинської Америки

"Блаженний Іван Павло II є прикладом місіонерського ентузіазму", – так висловився кардинал Марк Уелетт на відкритті в столиці Уругваю тридцять третьої чергової Ради Єпископатів Латинської Америки CELAM. Префект Конгрегації у справах єпископів, який також очолює Папську комісію у справах Латинської Америки, відправив вечірню Літургію в Монтевідео. З ним співслужили 60 латинських єпископів, які візьмуть участь в нараді, що триватиме до 21 травня.

 

Після Літургії гість з Ватикану зустрічався з журналістами. Він наголосив на необхідності розуміння, що ідеологія не допомагає Церкві. Християни повинні нести Євангеліє Христове, особливо в суспільному житті. Також кардинал дав оцінку континентальній місії, яку чотири роки тому оголосила Конференція Єпископів Латинської Америки в Апаресіді.

 

"Це дуже позитивна перспектива, дійсно євангелізаційна, яка враховує соціальний аспект справедливості та миру, і водночас, бере свої початки з Євангелія. Латиноамериканські Церкви справді працюють на перспективу формування учнів Христа, які були б в той же час місіонерами. Ці великі ідеї з Апаресіди досягли свідомості єпископів", – сказав кардинал Уелетт.

 

За матеріалами Radio Watykańskie