//

У Львові реставруватимуть каплицю зі стінописом Розена

До Євро-2012 у Львові планують реставрувати стінопис Яна Генріка Розена у каплиці Матері Божої Неустанної Допомоги (вул. Винниченка, 30) і відкрити каплицю для огляду.

 

Про це під час брифінгу повідомила 9 серпня начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

 

«Наступного року розпочнуться роботи в семінарійній капличці на вул. Винниченка, де є дуже гарна стіна – розпис Яна Генріка Розена. Капличка була довго закрита для огляду, мало хто міг туди потрапити. Там було виробниче об’єднання, тепер вона буде для огляду доступна», – сказала чиновниця.

 

Вона нагадала що раніше капличку передали Римо-Католицькій церкві.

 

«Цього року там мінятимуть дах… Стінопис там в доброму стані, трохи є проблеми через замокання, але вони будуть ліквідовані наступного року. 2012 року її відкриють для огляду, думаю, до Євро-2012», –сказала Лілія Онищенко.

 

Довідка:

Каплиця Матері Божої Неустанної Помочі знаходиться у приміщенні Римсько-Католицької духовної семінарії на вул. Винниченка, 30. На стінах каплиці розміщено чотири фрески культового львівського живописця Генріха Яна Розена.


Джерело: ZAXID.NET