//

У Львові пройде школа європейських християнських політиків

8-14 січня у Львові у відбуватиметься перша зимова школа Європейської християнської політичної молодіжної мережі (ЕСPYN) на тему: «Мораль і політика. Принципи християнської демократії».
Про це сьогодні, 5 січня, ЗІКу повідомили у прес-службі заходу.

Офіційне відкриття міжнародної зимової школи відбудеться 9 січня о 10:00 в конференц-залі готелю «Супутник» (вул. Княгині Ольги, 116). У ньому планується участь Першого Президента України Леоніда Кравчука, народного депутата України Володимира Стретовича (фракція «НУ-НС», Християнсько-Демократичний Союз), президента ECPYN Развана Бурлеану, головного редактора часопису «Християнин і світ» Віктора Жуковського та інших.

10 січня відбудеться зустріч і лекція ректора Українського католицького університету Бориса Ґудзяка.

11 січня – зустріч учасників міжнародної школи з мером м. Львова Андрієм Садовим у приміщенні міської ради, а наступного дня – з єпископом Львівської архієпархії УГКЦ Преосвященним владикою Венедиктом (Алексійчуком).

12 січня – подіумна дискусія, присвячена моральності в інформаційному суспільстві України, за участі братів Капранових, Любка Дереша, Юрія Прохаська та ін. Модератор – поет Мультфільм Гагарін.

13 січня з публічною лекцією виступить віце-спікер Верховної Ради України Микола Томенко.

Під час роботи школи з лекціями виступлять: Роб Нійгоф, президент Наукового інституту імені Грона ван Прінстера Християнського союзу Королівства Нідерландів; Каталін Аврамеску, радник президента Румунії, професор Університету м. Бухарест; Владімір Пламадяла, радник ECPM з питань співпраці зі Східною Європою, член Президії ECPYN, магістр міжнародного публічного права; Дмитро Потєхін, політичний аналітик, директор Групи Європейської стратегії; Штінеке ван дер Граф, депутат міської ради м. Грьонінген, Королівство Нідерландів; Віталій Шабунін, голова Ради старійшин ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив»; Ліуба Камєнєва, голова Молоді білоруської християнської демократії та ін.

Учасники з 14 країн матимуть змогу зблизька поглянути на сучасні політичні тенденції в Україні, дізнатись про позитивні й негативні аспекти різних політичних ідеологій та економічних моделей і визначити роль і місце моралі в політиці, вплив постмодернізму на політичну еліту й інформаційне суспільство. Головним акцентом школи є моральні принципи в політичній теорії та практиці.

Українські і європейські політики, представники церков, політичні аналітики і технологи, як і прозаїки та поети, поділяться своїм баченням місця та ролі моралі в політиці і майбутньому України на європейській політичній арені.

Робоча мова міжнародної школи – англійська. На відкритті буде забезпечено синхронний переклад.

Організаторами заходу є Європейська християнська політична молодіжна мережа (ЕСPYN) та ВМГО «Християнсько-демократичний союз молоді» (ХДСМ).

ДжерелоЗІК