//

У Львові освячено новий храм

21 листопада в день празника святого архистратига Михаїла та всіх безтілесних сил, владика Ігор, Архиєпископ Львівський освятив церкву Введення у храм Пресвятої Богородиці (м. Львів, вул. Чукаріна, 5,)

 

Рівно 10 років тому, саме в день 21 листопада розпочалося будівництво цієї святині, і була заснована парохія «Введення в храм Пресвятої Богородиці» теперішнім парохом цього храму о. Любомиром Ортинським. Тому саме до цього ювілею парохії і було приурочене освячення церкви, а також завершення ремонтних робіт навколо і розпис на стінах храму. Як зазначив о. Любомир: «перші Богослуження в цій святині відбувалися біля хреста з невеликою кількістю вірних по неділях і великих святах, а сьогодні ця церква маючи щонеділі 4 Літургії, не може вмістити всіх охочих помолитися».

 

Крім ювілею парохії, настоятель храму о. Любомир цього дня святкував ще свій особистий ювілей – 20-ліття священства, тому також, щоб привітати отця і спільно помолитися з ним, на святкову Літургію разом з владикою прибуло і багато священиків не лише із Сихівського деканату, а й ті, які супроводжували його у служінні в священстві й на інших парохіях де служив о. Любомир Ортинський.

 

По завершенні Літургії Високопреосвяшенніший владика Ігор, подякував о. Любомиру за ревне та сумлінне служіння Христовій Церкві і нагородив його почесними відзнаками: нагрудним хрестом з прикрасами і набедреником. Також до привітань Архиєрея, долучились і парафіяни, які від імені усіх діючих на парохії спільнот почергово вітали свого духовного наставника з ювілеєм його священства.

 

Зведення цього храму було б неможливим не лише без Божої ласки, а й без підтримки чисельних спонсорів та жертводавців цієї церкви, які протягом всього періоду будівництва святині щедро допомагали, щоб у цьому храмі було всім затишно і приємно молитись. Тому в цей день особлива подяка зі слів отця-пароха лунала до всіх тих осіб, які своєю працею, молитвами та коштами спричинилися до будови цього храму, а владика Ігор найактивніших парохіян нагородив почесними подяками за віддане та ревне служіння для добра своєї парохії.

 

Тепер парохіяни цієї церкви свій наступний храмовий празник, який настане за декілька днів молитимуться в оновленому храмі, не лише гарно розмальованому й щойнозбудованому, а й благословенному Божою благодаттю через руки Архиєрея.


Роман Соколенко,
прес-служба Львівської архиєпархії