//

У Куритибі розпочав свою роботу Синод Єпископів УГКЦ

5 вересня 2011 року в м. Куритиба (Бразилія) розпочав свою роботу Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви. Офіційне відкриття Синоду Єпископів УГКЦ відбулося 4 вересня 2011 року через прочитання Декрету Глави УГКЦ на урочистому закритті V сесії Патріаршого Собору УГКЦ у Прудентополі.

 

У роботі Синоду, що його очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, беруть участь єпископи УГКЦ з України та з-за кордону (Західної Європи, США, Канади, Бразилії, Аргентини та Австралії). Слід відзначити, що це перший Синод УГКЦ, який очолив Блаженніший Святослав після вибору його Главою УГКЦ.

 

Робота Синоду розпочалася із Молебню до Святого Духа, який очолив Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ. На завершення Молебню єпископи склали присягу. Відтак було урочисто внесену книгу Євангелії до залу засідань. Після цього розпочалася перша сесія Синоду.

 

За словами Предстоятеля УГКЦ, особливістю цього Синоду буде тема, якій владики присвятять найбільше часу, а саме стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року.

 

Згадуючи торішній Синод, на якому розглядали тему євангелізації, Блаженніший Святослав зокрема відзначив: «Ми осмислили, що євангелізація – це діяльність всієї Церкви, це те, що Церква робить, усе підпорядковане одному – проповіді Божого Слова, проповіді Євангелія як словом, так і ділом. Отож, ми мусимо бачити євангелізацію як багатогранне діяння життя Церкви. Тому підсумковий документ щодо євангелізації випливатиме з цього стратегічного бачення розвитку нашої Церкви».

 

Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви триватиме до 11 вересня.

 

Джерело: Департамент інформації УГКЦ