//

У Косово мало католиків, але їх поважають

«Я побачив живу і оточену повагою Церкву», – розповів нещодавно призначений (10 лютого ц.р.) апостольський делегат Святого Престолу в Косово, Архиєпископ Юліуш Януш, який одночасно є Апостольським Нунцієм в Словенії. Він тільки що закінчив свій перший візит у в Косово, де взяв участь в урочистостях у зв'язку з 14-ми роковинами смерті Матері Терези Калькутської. У столиці Косова Приштині перебуває санктуарій блаженної Терези Калькутської, батьки якої були албанцями родом з Косова.


Ватиканський дипломат вперше зустрівся з міністром закордонних справ Косово Енвером Ходжаєвим. В офіційному комюніке, виданому за підсумками переговорів, було зазначено, що Архиєпископ Януш нібито обіцяв «незабаром повернутися з Ватикану з хорошими новинами». Міжнародні мас-медіа інтерпретували цей вислів як натяк на майбутнє визнання Апостольською Столицею незалежності Косова. Однак керівник прес-служби Святого Престолу, священик Федеріко Ломбарді, спростував ці припущення, наголосивши, що у Ватикані, як і раніше, вважають такий крок передчасним.


Нагадаємо, що близько 80% албанців сповідують іслам, а більшість албанців-християн – православні. Католиків лише близько 5%.


За матеріалами: sibcatholic.ru