//

У Конго солдати забили до смерті італійського священика-місіонера

Італійського священика-місіонера о. Франко Лаудані, який упродовж 20 років працював серед пігмеїв в єпархії Вамба, вбили солдати Збройних Сил Демократичної Республіки Конго.

 

2 січня священик попросив солдатів звільнити з-під варти кількох пігмеїв. У відповідь військові заарештували місіонера, побили, а потім відпустили. Від нанесених ударів о. Франко помер.

 

Єпископи регіону зазначають, що на цій території небезпечно саме через акти насильства, які скоюють солдати країни.

 

У єпархії, де працював о. Франко, 40 тис. пігмеїв із 600 тис. жителів. Вони часто стають жертвами зловживань і забобонів. Саме тому італійський місіонер займався освітою пігмеїв. Кілька років тому у співпраці з Німецьким агентством «Misereor» священик привіз для них майже 6 тонн навчальних матеріалів, серед яких близько 30 тис. книг.

 

– Доступ до книг і культури допомагає боротися з голодом і війною в Африці, – пояснював о. Лаудано. Він стверджував, що «не можна говорити про демократію, права людини і соціальне життя в Конго, якщо не ліквідувати там неписьменність».

 

У кінці 2002 року 60-річного священика разом з місцевим капеланом викрали і через тиждень відпустили повстанці з Руху за звільнення Конго (RDC).

 


За матеріалами: http://info.wiara.pl