//

У Києві відсвяткували 20-ту річницю відновлення катехитичного служіння в УГКЦ

У Патріаршому соборі Воскресіння Христового Української Греко-католицької Церкви в Києві Божественною Літургією, яку очолив Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, відзначили 20-ту річницю відродження катехитичного служіння.

 

До Патріаршого собору прибуло більше ніж 60 катехитів із трьох екзархатів: Донецько-Харківського, Луцького і Одесько-Кримського та Київської архиєпархії. Після Літургії Владика Йосиф поблагословив катехитів на катехитичне служіння.

 

У своїй проповіді Єпископ-помічник Київської архиєпархії привітав катехитів і назвав катехитичне служіння «дуже особливим».

 

«Те, що катехити несуть людям, можна назвати більше ніж проповіддю, – сказав Владика Йосиф, – бо катехиза – це не тільки проповідь, це дієвий практичний засіб показати всеохопну Божу любов, яка нас усіх огортає. Тому не забудьмо принаймні цього тижня, що Бог так любив світ, що Сина свого єдинородного віддав, щоб нас усіх спасти».

 

Голова Катехитичної комісії Києво-Галицього Верховного Архиєпископства отець Михайло Гарват у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ також підкреслив важливість катехитичного служіння: «Ще Митрополит Андрей (Шептицький) наголошував на важливості самих мирян у проголошенні Слова Божого, – каже о. Михайло. – І оскільки миряни мають можливість отримати богословську освіту і допомагати священикам проголошувати Слово Боже, то, відповідно, дуже важливим є благословення на катехитичне служіння. Це показує, що саме з того моменту катехит говорить від імені Церкви. Катехит призначається особливим декретом єпископа. Цей рік є особливий завдяки двадцятій річниці відродження катехитичного служіння в УГКЦ, тому ми даємо можливість зустрітися катехитам трьох екзархатів і Київської архиєпархії у Патріаршому соборі та отримати з рук єпископа благословення на катехитичне служіння».

 

У рамках Дня катехита 26 вересня в Києві проходитиме також засідання Катехитичної комісії Києво-Галицього Верховного Архиєпископства.

 

Нагадаємо, що День катехита в УГКЦ відзначається щороку в останню неділю вересня.

 

Джерело: Департамент інформації УГКЦ