//

У Кіровограді нагородили священика УГКЦ

«За особистий внесок у розвиток соціально-економічної, культурної сфери, вагомі досягнення у професійній діяльності, активну громадську позицію та з нагоди Дня міста Кіровограда» - Кіровоградська міська рада нагородила Почесною Грамотою священика Івана Третяка, Адміністратора парафії Різдва Святого Івана Хрестителя Української Греко-Католицької Церкви, - Повідомили у секретаріаті парафіяльної ради.

 

Нагородження відбулося в рамках офіційних святкових заходів з нагоди Дня міста 24 вересня 2011. У своєму листі на ім’я Голови Кіровоградської міської ради з цієї нагоди о. Іван Третяк написав: «Відчуваю у своєму серці обов’язок скласти сердечну подяку Вам Вельмишановний Олександре Дмитровичу та всім працівникам міської ради, що були причетні до відзначення моєї особи Почесною Грамотою. При цій нагоді бажаю ще раз подякувати міській раді за конструктивну співпрацю в розвитку нашої парафіяльної спільноти в м. Кіровограді. Запевняю Вас, що і надалі будемо трудитися над розвитком християнських і національних цінностей для спільного добра усіх жителів м. Кіровограда».

 

Пригадуємо, що парафія Різдва Святого Івана Хрестителя Української Греко-Католицької Церкви м. Кіровограда була заснована о. Іваном Третяком в жовтні 2006 року. 16 жовтня цього року парафія урочисто святкуватиме перший свій ювілей – 5-ття. За цих п’ять років парафіяльна спільнота значно зросла, отримала від Кіровоградської міської ради земельну ділянку для будівництва храму, побудувала невелику дерев’яну церковцю, збудували велику частину мурованого храму, прийняли на служіння до парафії сестер-монахинь  та багато інших подій сталося за цей час в парафії.

 

Департамент інформації УГКЦ