//

У Кастель Гандольфо "Коло учнів Ратцінгера" дискутуватиме про екуменізм

Екуменізм буде темою щорічної зустрічі студентів Йозефа Ратцінгера. Як завжди, Бенедикт XVI зустрінеться в Кастель Гандольфо 1-2 вересня зі своїми колишніми докторантами. Це богослови з різних країн, в основному німецькомовні, які вчилися в нього, коли він викладав в університетах у Бонні, Мюнстері, Тюбінгені та Регенсбурзі, перш ніж став 1977 року Архиєпископом і кардиналом. З тих пір він зустрічається зі своїми учнями щороку. Для кожної зустрічі він обирає тему. Цього разу це екуменізм.

 

Серед цьогорічних учасників буде також почесний голова Папської Ради зі сприяння християнській єдності кардинал Вальтер Каспер. Допоможе в дискусії його книжка "Збір плодів. Основні аспекти християнської віри в екуменічному діалозі", опублікована 2009 року.

 

Ratzinger Schülerkreis – "Коло учнів Ратцінгера", – часто займалося різними аспектами екуменізму. Три роки тому ця група обговорила в Кастель Гандольфо екуменічну перспективу місії. Чотири роки тому на зустріч запросили двох протестантських богословів, які говорили про історичність Нового Завіту і про те, як Ісус розумів Свою муку і смерть. Натомість торік колишні студенти Бенедикта XVI дискутували про нову євангелізацію.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie